Söndagsutflykt

100314

Vi gjorde en liten söndagsutflykt det vackra vädret till ära. Maken är äntligen lite piggare och orkade med att ut och köra en sväng. Svärföräldrarna var inte nödbedda att komma med. Första anhalten var Annas kuriosa strax söder om Ljungby. Här trängs föremål av alla de slag och det råder perfekt ordning och allt är rent och välskött. Jag inhandlade en kafferostare till mitt eget allmogemuseum och svärmor köpte en bjällra som hon ska ha och ringa på svärfär när maten är klar. Dessutom blev ett bord från slutet av 1800-talet med lite krusiduller som passar i stilen vårt matrum. Skivan är i behov av slipning och sedan visar vi upp den på bloggen.

Elinge älgpark var tyvärr stängd så vi åkte vidare till Ingvar Kamprads barndomshem varifrån han startade sitt första postorderföretag. Kuren där han köpte/sålde varor är fortfarande kvar och borde kanske k-minnesmärkas.

Till sist körde vi förbi Tämmesboda där Stig bor kvar. Han är skildrad tillsammans med sin syster Berit i boken "Den siste bonden i Tämmesboda". Huset är fallfärdigt och man blir snarast beklämd när man ser hur han bor och hur han vägrat alla moderniteter som kommit efter radion.Det ursprungliga IKEA i Elmtaryd

       

Annas kuriosa

Kommentarer
Postat av: Marie

Så gott att Ö äntligen är bättre! Goda nyheter! Vad roligt med söndagsutflykt, det var åratal jag var på sådan! God idé! Loppis/second hand/antikbutiker = jätteskoj!

2010-03-15 @ 23:32:24
URL: http://livsresande.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0