Nattligt besök

120828
 
I morse när vi vaknade mötte oss en hemsk vy. Vildsvinen hade bökat runt i vår gräsmatta på ett sätt som de aldrig gjort förut. Det har blivit åtskilliga timmars jobb att försöka återställa det som det såg ut innan och riktigt bra blir det inte. Vi börjar misströsta, vad skall det bli av detta elände med grisarna. Det är bara att hoppas att några går i fällan och att det skrämmer dem lite.
 
Vår trädgård idag på morgonen.

Cykelrunda

120813

Igår begav sig Ulvö byalag ut på en cykeltur. Vi började i Ulvö och där hade ett 20-tal personer infunnit sig med cyklar. Det var en blandning av bofasta och sommartorpare. Färden gick via cykelstigen, den gamla banvallen, till Hulevik för att  därefter vika av mot Nävsjökulla och gårdsbutiken där. Vid butiken blev vi informerade av ägaren Anna om hennes verksamhet. Kaffe med blåbärspaj för det facila priset 45 kroner bjöds det på. De flesta handlade något i butiken. Hemfärden skedde via den nybyggda vägen mellan Truvedsmåla och Holländarvägen.Cyklar i massorVälkomna till gårdsbutikenHela gänget lyssnarGott med kaffe


Vandring på Kyrkö mosse

120810

I veckan har vi varit på vandring på bilkyrkogården på Kyrkö mosse. Under ledning av Jan och Ann-Christin Johansson blev vi guidade runt och fick oss till livs både skrotens grundare Åke Danielssons liv samt fick se allahanda gamla bilar i olika stadier av förintelse. Idag skall bilskroten vara Tingsryds kommuns mest besökta turistmål, det lär vara väldigt unikt att det har fått lov att stå kvar mängder med skrotbilar ute i naturen som här.Bilmodell?Buss modell 50-talIngen överliggande kamaxel här!Fullpakerat utmed vägen?Bara skalet kvarBara säkringarna som fattas, sedan startar vi.Naturen börjar att ta över.


Järnvägsmuseum

120802

Idag har vi varit på utflykt till Ängelholm med våra tyska vänner. Höjdpunkten på resan blev besöket på Järnvägsmuseet, ett mycket trevligt och pedagogiskt uppbyggt museum. I samband med att vi intog lunch på uteservering i staden såg vi att det var en internationell matmässa på torget. Vi strosade runt där och provsmakade bl.a. världens starkaste ost, och stark var den. Vi inhandlade lite tysk och holländsk mat. Ett besök på ett tunnslageri blev det också och med hem därifrån blev det en tunna i ek som skall stå i trädgården.Intresserade museibesökare.Välbyggd modelljärnvägVem minns inte sådana här skyltar?


RSS 2.0