På djursjukhuset

110130

Först blev matte magsjuk och när hon piggnat på sig var det Dèsirées tur att bli dålig. Blodtillblandade diarreer, blod i kräket och inte ätit eller druckit på en dag, då blev det djursjukhuset i Växjö akut. Väl där blev hon undersökt och tempad vilket hon inte tyckte om och sedan röntgad. Det var ett helt företag i sig där husse och matte fick klä sig i skyddskläder och hålla fast den lilla sötnosen på britsen, vilket hon helt klart inte gillade. Inget konklusivt av röntgen utan hon blev inlagd och vi får avvakta vidare provsvar och hur hon reagerar på dropp. Det är tom här hemma, hon saknas oss.


Redo för röntgen

Trädgårdsdesign

110123

Vinern håller oss fortfarande i sitt grepp och det är smått otroligt att maken endera dagen plogar snömassor och den andra planerar vi trädgården. En god vän och arbetskamrat har börjat läsa trädgårdsdesign och behöver ett par riktiga trädgård att öva på. Hon och hennes man var här igår och i bitande kyla, krasande genom skaren gick vi igenom trädgården, mätte och försökte visualisera hur det ser hur här sommartid. Smått surrealistiskt var det allt. Vi får se vad hon kommer fram till i sitt ritningsförslag.


Vinterns "fritidsnöje"

Ryskt scrappande

110116

Foton från Rysslandsresan för snart två år sedan har legat oskrappade länge. Nu har jag tagit mig i kragen och gjort en bra start.


Takdropp

110110

Lite påminnelse om att det finns en värld som inte är permanent frusen eller begravd under lager av snö fick vi under ett par dagar. Tö och takdropp vilka vackra ord är inte de! Dagarna har blivit lite längre och hoppet om våren lever. Julen och alla tomtar har fått gå i ide ett år framöver men ljusstakarna får vara kvar till Knut.

Det är svårt att tänka sig att vovven har redan har varit hos oss i 1 år. Året har gått fort och vi har så mycket glädje av henne trots allt.

Maken har varit och hjälpt till att stycka en liten stackars älgkalv. Det blev inte mycket kött att dela på men lite köttfärs är alltid ett välkommet tillskott i frysen.


Utsikt från köksfönstret

Nyårslöften?

110101

Förutom en del litterära löften (eller kanske mer förhoppningar) till mig själv har jag för länge sedan slutat med nyårslöften. Nyårsafton förflöt lugnt. En promenad med grannen och Dessan där den senare fick syn på ett rådjur. Det var som att poletten föll ner för henne och när hon nosade i spåret tog hon genast upp och började skalla. Synd att det inte gick att släppa henne där men jaktförbud med hund råder sedan någon vecka tillbaka.

När tolvslaget närmade sig fick vovven några tabletter Nozinan i lugnande syfte. Hon var faktiskt ganska oberörd, morrade bara lite, av de få raketer som skickades upp i grannskapet tack och lov. Matte som är så kvällstrött sov över tolvslaget.


Solnedång i Kattegatt

RSS 2.0