Vildsvin

120629

Så har vi äntligen fått vildsvin i vår fälla. När jag inspekterade den i morse var den igenslagen och inne i den fanns 4 stycken vildsvinskultingar som nu finns på viltslakteriet i Lönashult och skall trikinbesiktigas. Förhoppningsvis skall det bli någon trevlig kväll senare i sommar med helgrillat vildsvin.



4 vildsvinskultingar


Semester

120628

Nu är vi hemkommna från våran veckolånga semestertripp till Skottland. Det är ett mäktigt intryck man har från resan, med storslagen och varierande natur. Såklart att det blev några slott också, hustruns älsklingssemestermål, men jag fick också titta på lite av landets speciella skog. Mycket sitkagran, men även exoter som douglasgran och kustgran. Vi såg självklart också säckpipblåsare.
Vi hade nog lite tur med vädret, verkar faktiskt som att det regnat mer här hemma i Sverige.



Storslagen natur



Vattenfall



Säckpipblåsare



Ego kramandes en 55 meter hög Grandis


Studentfirande

120618

I helgen har vi haft studentfirande. Brorsonen Oskar har tagit studenten vid Haganässkolan i Älmhult. Efter bilfärd i cabriolet med moster blev det fira av i Bygdegården i Hynnenäs. Det blev en trevlig kväll bland släkt och vänner.



Oskar, nybliven student.


Gavelmålning

120614

Så har äntligen gavlarna blivit färdigmålade på ladugården. Planerna var att detta skulle ske i början på maj, men en massa har kommit emellan och ställningar blev inte lediga som planerat så jobbet drog ut rätt länge på tiden. Om jag själv får säga det så tycker jag det blev ett rejält lyft för byggnaden. Nu återstår bara baksidan som jag räknar med skall få ny färg nästa sommar efter att jag bytt ut en hel del väggpanel där.



Nymålad gavel


Napp i fällan

120602



Idag var fällan igenslagen och med spänning vandrade vi dit med bössa på axeln för att se om det äntligen fastnat ett vildsvin där, men....



...ut flög en kråka.

RSS 2.0