Välkommen hem matte

110419

Efter att ha varit borta i fyra dagar på strategiresa med jobbet till Alicante var det skönt att få komma hem. Bara på några dagar hade våren tagit stora kliv framåt. Dèsirèe var glad över att matte kom hem igen och nosade rätt på att det i resväskan dolde sig godbitar som serranoskinka och chorizo som matte köpt på saluhallen i Alicante. Sedan hon nosat rätt på godbitarna lämnade inte vovven resväskan ur sikte.


Här vaktar jag

Avverkning

110413

Nu är gallringen här på gården färdig. En av vältorna med massaved är bland de största som någon gång har funnits här på gården, ungefär 100 meter lång och 4 meter hög.Tallmassavedsvältan på Högelid

Gamla elnätet snart ett minne blott

110410

Nedmonteringen av det gamla elnätet fortgår. Det källsorteras med stolpar för sig, kablar för sig etc. Vi får tillbaka lite mark när ledningsgator på 4 km inte längre är nödvändiga på gården.


Närbild på äldre teknik


Tomma kabelvindor. Det går att göra bord av dessa om man vill.Diverse skrot

Vinterns ved

110408

Maken fick hem och kapade stockarna häromkvällen. Nu väntar vi bara på att traktorn ska bli ledig igen så vi kan börjar klyva veden. Enligt gammal muntlig tradition ska den vara klyvd innan påsk och under tak innan midsommar.


Blivande värme

Nytt vilt

110405

Jag har sett ett djur av en art som jag aldrig förr har sett här, en dovhjort. Jag såg den på 20 meters avstånd och det var en upplevelse. Arten finns sedan tidigare lite längre västerut i länet och där har jag flera gånger sett dovvilt.Dovhjort (Cervus dama)


RSS 2.0