Fönsterrenovering

120219

När det varit så kallt i vinter har jag plockat ner fönsterna som sitter på ladugården, tagit in dem i värmen och renoverat dem.
Ett runt fönster som sitter högst upp på ena gaveln fattades dock, så jag har fått nytillverka ett och de är det som syns här på bilden. Om jag själv får säga det så tycker jag det blev rätt lyckat.
Nu fattas bara målning av resten av ladugården, vilket jag har planer att utföra i sommar, åtminstone vad gäller gavlarna.Det nya fönstret färdigt för montering

Är våren på gång?

120212

Efter att ha varit fruktansvärt kallt under närmare en månad, där temperaturen har varit nere på -20 C som kallast har det idag äntligen varit en temperatur på rätt sida om noll. Det är bara att hoppas att det börjar att gå på rätt håll nu, är så underbart när våren kommer med sin värme, grönska och fågelkvitter.Temperaturen på "rätt sida" om nollstrecket.

Gökur

120201

Av våra tyska grannar har vi fått ett av alla deras gökur. De har haft ett ur på väggen i sin sommarstuga och ett i reserv. I bostaden i Berlin hänger sju ur och som reserv finns tre undanstoppade. Uret vi fått kommer från östra Tyskland. Vi håller nu på att rucka det så att det skall gå exakt rätt och göken skall komma ut varje timma och berätta för oss hur mycket klockan är.
http://www.cuckoo-clock-gruettert.de/uhren/kuckucksuhren/kuckucksuhr/traditionelle-kuckucksuhrenVårt nya ur som pryder väggen på kontoret.Närbild på den lilla pippin.

RSS 2.0