Första rådjuret

111030

Idag har första rådjuret skjutits för Dessan. Husse sköt ett smaldjur efter ca 20 minuters vackert drev. Nu skulle jag tro att polletten fallit ner för Dessan och hon fattar varför hon förföljer rådjur.



Två nöjda jägare

Älgbesök

111028

I går hade vi älgbesök i trädgården. En rejäl sextaggad tjur vandrade runt husen. Samma älg som jag såg i måndags och då smög mig nära med studsare i handen. Tyvärr fattas det en tagg för att få skjuta den, skall ha minst sju taggar för att vara lovlig i älgjakten. Jag lyckades få ett 20-tal bilder på älgen.



Älgtjur nära vår bostad


4 - 0

111024

Än så länge leder vildsvinen med 4-0 i gräsmatteattacker. Igår försökte vi utjämna oddsen för framtiden genom att sätta ut fällan i ett skogsparti. Den är maad med majs vilket de små djuren lär älska och träden runt omkring bestrukna med tjära. Nu är det bara att vänta...


Fällan är laddad.

Älgjakt 2011

111010

På första dagens första pass av årets älgjakt sköt maken en liten tjur. Älgen for in i ett träd innan den stöp efter hundratalet meter. Det var makens tjugofjärde fällda älg och ur bröstfickan sticker det upp några grankvistar.

http://www.smp.se/nyheter/algisar/lagarbete(2980308).gm


Nr 24

Nostalgitripp

111009

I går kväll var det nostalgitripp i våran samlingslokal. Den gamla logen var fylld till bredden av entusiastisk publik som hade kommit för att se på bio. Blev lite som på 60-talet när det var bio där ofta, en klassiker, Åsa-Nisse, fast nu i modern tappning.
Parkeringen var full, biljettluckan var bemannad, godiskiosken var fylld och de gamla biografstolarna välbesatta.
Mycket skratt och gemytlig stämning.
Hoppas att traditionen som startade i fjol, lördagen före älgjakten, kommer att fortsätta nästa år.



Full bilparkering



Arne tar emot pengar i biljettluckan



Tidstypisk biljett



Välförsedd kiosk



Förväntansfull publik



Filmförevisning

RSS 2.0