200 årigt damm och sågspån

121128
 
Nu har jag rivit ner hela innantaket i farstukammaren och golvet är fullt med damm och sågspån som har legat gömt där som isolering i över 200 år. Det känns allt lite mäktigt när man tänker på den åldern. Vem var det som lade dit det och varifrån kom sågspånen. Nu kan jag inte lägga i modern isolering igen utan har räknat med att lägga i träfiberisolering, när det nya taket kommer in.
 
Drivor med damm och sågspån

1:a pris i drev

121120
 
Idag har vår hund Désirée Yngvesson tagit sitt första 1:a pris i drev. Hon drev de stipulerade 60 minuterna som krävs för 1:a pris och fick poängen 45 av 50 möjliga. Känns väldigt skoj att det lyckats, nu får vi se om vi fortsätter så att hon kan bli jaktchampion.
 
En trött och nöjd 1:a pris tagare.

Djuriska instinkter

121111
 

Även om hunden är människans bästa vän och har varit domesticerad länge är det glädjande att ibland upptäcka att de har mycket kvar i sig av sitt naturliga beteende. Idag vid frukost fick vovsingen skalken och var tydligen inte jättehungrig för hon åt bara hälften. Den andra hälften gick hon iväg och gömde under trappan. Hon har ingen större konkurrens i huset då hon är enda husdjuret, så varför det strängt taget inte är nödvändigt att gömma sitt byte. Men det klart husse kanske skulle ångra sig och vilja ha en bit till att äta, så bäst att vara på säkra sidan och gömma.

Nya upptäkter

121105
 
Våran renovering av farstukammaren fortskrider så sakteliga. Nu börjar snart det gamla taket att vara nedrivet helt och hållet. I taket har funnits ett par fläckar där jag har misstänkt att vi haft getingar. Nu har det bekräftats att där funnits ett stort getingbo. Det skall bli skönt att slippa detta när vi får vårt nya tak.
 
Bilder från getingarnas tillhåll i vårt tak.

RSS 2.0