Långkok

121028
 
En låda med lamm har kommit hem till oss från Nävsjökulla gårdsmejeri. "Närodlat", ekologiskt och styckat har eftermiddagen bestått i att packa stekar och filéer, skära grytbitar och mala färs. Efter ett samtal med matoraklet Ingella fick jag veta precis hur vi skulle göra med alla benen. De puttrar nu på spisen sedan några timmar tillbaka och ska bli till grunden för dillkött. Jag känner redan hur gott det ska bli.
 
Massor av ben blir buljong, blir dillkött.

Gamla tapeter

121020
 
Det är spännande att riva gamla väggbekädnader. Liksom i andra rum i huset finns här en mängd gamla tapeter att fröjdas åt. De var verkligen inte rädda för färger på väggarna förr i världen. Kanske har det att göra med att svenskarna så länge fått stå ut med timmerväggar och till fest kanske målade bonader att när tapeterna gjorde sitt intåg, gick man helt enkel över styr.

Gamla tapetfröjder.

Renovering pågår

121018
 
Vinterns projekt är igång. Vi ska renovera vårt vardagsrum, eller som den gamla beteckning lyder - farstukammaren.Taket ska lyftas genom att det nuvarande rivs bort och vi ska plocka fram det gamla som ligger ovanför och vi ska tapetsera om. Steg 1 blir att måla fönstren ett i taget innan det blir för kallt. Just nu sitter där en skiva istället för ett fönster.

Vovven har begränsad utsikt för tillfället.

Traditonell biokväll för tredje gången

 
121014
 
I går kväll var det dags igen för Ulvö byalags filmkväll. Nostalgi med gammal ÅsaNissefilm. Salongen var nästan helt full med både yngre och äldre som minns hur det var när lokalen nyttjades som biolokal för 50 år sedan. Före föreställningen och i pausen serverades popcorn, godis, kaffe med kaka och läsk. Nu blir det att vänta ett år till nästa föreställning.
 
 
 
 

Fotbad med fiskar

121012

Vi stoltserar med lena, fina fötter efter att ha gått igenom fotbad med fiskar i Ryd idag. De små rackarna är som tur väl är inga pirayor utan fredliga firrar utan tänder som ändå knaprar bort döda hudceller från våra fötter. Det var en härlig sensation att sticka ner fötterna mitt i fiskstimmet. Det kändes som små elektriska impulser på fötterna, ungefär som att vara kopplad till en TENS-apparat och nu är fossingarna varma och sköna eftersom blodcirkulationen sätts igång rejält.
Attackerande fiskar

Belysning

121002
 
Efter att ha funderat länge hur jag ville ha det har jag nu installerat ny belysning på ladugården. Det är frågan om fyra lampor på framsidan, två lampor på en gavel och en lampa på en gavel. Lamporna har lite äldre stuk och sitter så att de lyser upp fasaden lite svagt. En skymmningsfunktion gör att lamporna tänds automatiskt när det blir mörkt och släcks mitt på natten för att åter tändas när det börjar bli morgon. Jag har valt den nya ledtekniken i lamporna, så energiförbrukningen är blygsamma 42 W på de sju lamporna. Får jag säga det själv, tycker jag att resultatet blivit riktigt bra.
 
 
Ladugården kvällsupplyst.

RSS 2.0