Currywurst

110221

Efter att i höstas ha läst den tyska författaren Uwe Timm och hans bok "Upptäckten av currywursten", har vi läst och forskat en hel del om denna maträtt och vars upphov städerna Hamburg och Berlin strider om. Vem upptäckte egentligen currywursten? Spelar det någon roll? Vi har forskat en hel del med benägen hjälp som vänner i Berlin och blivit utlovade en tripp till den bästa korvalådan i Berlin. I väntan beslöt vi att själva laga denna rätt. Sagt och gjort. Det var inte svårt att hitta recept på internet. Korv, strips och surkål finns även i Sverige. Maken lagade till en sås med curry och paprika som fick tårna att krylla sig. Betyg? Jo, tack, ganska gott faktiskt.


Currywurst med surkål

Förgroning

110216

I år provar jag att sätta frö från perenner som jag fått av snälla människor eller samlat från trädgården. Det ska bli spännande att se hur och om någon sort växer till sig. Det som kom i jorden idag var följande: mariatistel, kandelaberviva, gullviva, agapanthus, juda silverpenningar, allium och julros. Om någon dag ska de stratifieras efter konstens alla regler (kylas utomhus alltså).

De gamla stolparna som hållit upp eltrådarna till oss har idag börjat nedmonteras. Snart kommer man att glömma att de någonsin funnits alls i naturen runt omkring gården.


Plantor på tillväxt

Sista strömavbrottet???

110209

Hela hösten och vintern har grävmaskinerna grävt ner kablar till vår el och fiber. Sex år efter stormen Gudrun skulle vi så äntligen få pålitlig ström i backen. Dagen innan denna skulle kopplas in kom en ny storm och gissa vad? Jo, vi fick ett strömavbrott på ca 12 timmar. Det sista någonsin kan man hoppas på. Så idag kopplades vår nya ström på. Ingen skillnad märks, det lyser likadant som igår, men som sagt, säkrare tillförsel hoppas vi på.

En extra bonus som grävarna lämnat efter sig är att Gamla Kyrkvägen fått ny beläggning allteftersom jobbet framskridit längs vägen.


Ny beläggning på Gamla Kyrkvägen

RSS 2.0