LO från Kivik

Trots värmen har jag scrappat lite, eller ska jag säga p g a värmen. Orkade inte vara ute hela dagen utan sökte lite svalka inomhus. Det blev en LO om en tavla målad av släkting med motiv av ett plank. Plankets orginal står i Kivik och inramar konstnärinnans systers trädgård.

Plank i Kivik, i original och i olja.

Vi lever i fläderns tid

Doften av fläder ligger tung över gården. Här finns nog ett 30-40 talet buskar och när alla blommar är det bedövande. Vackert att se på är det också. Här pågår torkning av fläderblommorna till te att ha till höst och vinter. Fläderte är en bra förkylningskur. Dessutom står flädersaften i kylen och drar som bäst och fläderchampagnen ligger på kylning. En mer läskande drink är svårt att föreställa sig. Prova själv!

Fläderchampagne
2 stora utslagna klasar fläder
1 citron
2 msk äppelcidervinäger
4½ dl vatten
8 dl socker

Tvätta, pressa och skär citronen i 4 delar. Blommorna ska inte tvättas. Lägg tillsammans med de övriga ingredienserna i en stor skål eller gryta. Täck över. Låt stå i ett dygn. Rör om då och då. Sila och häll upp i rena flaskor med kork. Flaskorna ska stå svalt i minst 3 veckor.

Tack Susanne för receptet!

090629

090629

Varmt och torrt

På förmiddagen blev det lite mer gjort med vårt växthus. Hustrun tvättade glasrutor och jag gjorde grundarbeten. Eftermiddagen gick i lathetens tecken, sov i vilstolar och tog ett dopp i sjön för att svalka oss.
Som tradition har vi tänkt att varje söndag lägga ut en bild med samma motiv och se hur årstiderna skiftar. Här kommer bilden på vårat hem från södersidan med prunkande grönska.
2009-06-28


Premiär

Så har vi då blivit med blogg!
Äntligen kanske någon säger. Egentligen har vi nog stretat emot bloggtrenden länge och har väl egentligen inga bestämda planer för hur det här äventyret kommer att utveckla sig. Blir bloggen en vän, en härligt äventyr tillsammans eller ett påhäng. Den som följer med på resan får se.

En alldeles underbar sommardag i Örjanstorp. Inte för varmt och med en härlig bris. I trädgården idag återfanns en fågelunge. Skadad eller sjuk? Flyga kunde den i alla fall inte. Vi satte in första hjälpen men pippin gick någon timme senare till de sällare jaktmarkerna.


RSS 2.0