Det bor någon i vår lärk

101031

Det blev en tur till mamma i Halmstad i dagarna två. Tiden bara springer iväg och det är mycket som ska hinnas med. Vädret var trist och det blåste som vanligt vid kusten. Lilla vovsingen var med och det var mycket nytt för henne. Hon var totalt utpumpad när vi kom hem igen och har i stort sett sovit/vilat nonstop. I Halmstad fick hon nästan hälsa på grannens vovve, en liten fegis som inte vågade sig fram till staketet för att nosa utan stod på behörigt avstånd och gläfste.

Ansiktena finns på mer än ett träd i grannskapet och nu har även vi ett att ståta med. Det är inte helt lätt att avgöra om det är man eller kvinna eller ett det. Den får i alla fall heta Edit eftersom det är dagens datum och jag tycker ögonen är lite kvinnliga.
Bokens Dag

101027

Premiär för Bokens Dag för mig i Växjö. Tillsammans med 800 andra bänkade sig min väninna Ylva och jag oss för att lyssna på sex inbjudna författare. Ingen av dem var väl min favorit precis men det var ändå roligt att höra författarna ömsom kåsera och ömsom berätta om sina böcker och sitt författarskap. Saken blev inte sämre av att alla fick en present, en bok såklart som låg och väntade på vår plats. Dessutom hade jag turen att vinna på mitt sittplatsnummer. En bok till, denna gång av Marcus Birro som var sjuk sades det, så jag fick ingen signatur i min vinstbok. När jag idag läser hans blogg skriver han inte ett ord om att han var sjuk igår, frisk nog var han i morse för att vara med i TV4 morgonprogram. Jag har gjort ett syrligt inslag i hans blogg om detta. Nog gnällt. Det var en mycket trevlig kväll.


Ninni Schulman, Therese Bohman och Johan Hakelius i färd med att signera böcker

Höst och vinter blandat

101024

Älgjakten blev ganska misslyckad om man bara ser till fällda djur, som blev en liten ynka kalv. Däremot var det strålande vackert väder, sol, klarblå himmel och fina höstfärger. Vi fortsätter under hösten att försöka få lite kött till frysen. Mera ekologiskt än vilt går knappast att få.

Jag måste ta ut mera semester i år för att den inte ska brinna inne och det vill jag ju inte. Vi har surfat lite på nätet och tittat på alternativ, under närmaste veckan får jag nog bestämma mig. Att bara sitta hemma en vecka när vädret kanske är dåligt och bli försoffad har jag ingen lust med.

Jag har länge velat vara med i en bokcirkel där vi läser samma bok, träffas och diskuterar och utbyter erfarenheter av det vi läst. Intresset här i bygden är lika med noll så därför blev jag jätteglad när jag hittade bloggen http://www.enbokcirkelföralla.se/ . Det är fler än jag som är i samma sits tycks det och kvinnan bakom bloggen ordnar alla möjliga bokcirklar, nu senast på facebook. Det var oerhört spännande att ta del av det evenemanget, vi var ett 20-tal läsare som diskuterade "Igelkottens elegans". I mitten av december är det dags för nästa cirkel, då en japansk bok. Spännande, jag är Asien är en vit fläck i mitt läsande.

Grävningen för vårt fibernät intensifierades i veckan. Vi har fått en tranformator på plats bakom huset och nu är de två naturligaste vägarna blockerade och jag får leta mig fram på småvägar till Vislanda. Det var inte så roligt i slutet av veckan när snön lagt sig och det var rejält halt. Vi hade mycket att göra med halkan. Avåkningar och cykelolyckor om vartannat. Varje år vet man att halkan snart slår till och ändå är så många så oförberedda. Maken var gullig nog att byta till vinterdäck åt mig så nu känner jag mig lite säkrare i alla fall.

Årets vaccinationskampanj drog igång i onsdags. Det blev övertid och 12 timmar på jobbet. Det var en aning för mycket och kändes i kroppen. Massor av pensionärer köade i vanlig ordning på slaget när portarna slogs upp och några timmar senare var det folktomt, men de tror kanske att sprutorna tar slut om de inte är där första dagen. Även jag som tillhörande riskgrupp har låtit vaccinera mig.


Utsikt från ett älgjaktspass


Flytten söderut


Framtida strömgaranti


Ny internationell skylt


Julkortsvackert 1 dag

Laddar

101010

Sista veckan har inte varit så munter. Jag har haft svårt att skaka av mig en infektion och t o m varit hemma från jobbet i ett par dagar för att vila. Vet egentligen inte vem som njöt mest, vovven eller jag, över att vi kunde gosa ner oss i sängen och sova länge på morgonen. Det enda andra positiva med sjukskrivningen är att jag hunnit läsa en hel del. Hela fyra avslutade böcker den här veckan. Mindre roligt att läsa har varit min universitetskurs. Logistik som vi håller på med nu är verkligen inte mitt ämne.

Natten till lördag hade vi än en gång besök av nassar i trädgården. Det ser ut som att en jordfräs har gått fram här, både hos oss och hos svärföräldrarna. Det är nästan så man vill överge älgjakten imorgon och istället vaka på de eländiga kräken. Nää, nu går jag för långt. Inget får komma emellan älgjakten. Bössan är inskjuten, polerad och magasinen laddade liksom jag och jaktradion också är. Det ska bli SÅ roligt! Undras om det går att sova inatt.

Trattkantarellsäsongen är här igen och vi plockade en korg full igår. Mmmm. Lördagskvällen tillbringades på bio i Ulvölokalen! Här fanns bio stadigt två gånger i veckan fram till mitten av 60-talet då väl TV blev en för stor konkurrent. Igår hade den gamla godiskiosken dammats av, biobänkarna satts fram på nytt och byn gick man ur huse för att gå på bio och uppleva en doft av gamla tider. Jättekul var det. Hoppas det blir fler gånger.


Äntligen trattkantareller


Höstfärger


Huvudpersonerna i mitt liv


Byns bio har t o m egna biljetter


Senaste veckans lässkörd

Födelsedag, 50-öringen och nya färdigheter

101001

Det får räcka som rubrik. Jag kommer inte på fler aktuella f-ord :-)

Den kära lilla 50-öringen gick i graven igår. Det är väl bara apoteket som kommer att sakna den. De flesta av deras varor har alltid kostat något och 50 öre. Jag har skramlat ihop en liten hög som blir lådvärmare ett tag framöver. I samma låda har jag också en hög med 25- och 10-öringar.

Maken fyllde år igår och jag hade tagit kompledigt så att vi kunde tillbringa dagen tillsammans. Vi åkte till IKEA i Älmhult, hans idé faktiskt och handlade. Lunch intogs på IKEA värdshus. Gott och dagen till ära när servitrisen veta att firade, fick vi en liten flagga på lunchbordet. På kvällen kom släkten på en bit mat. En av hans presenter var en förpackning om sju sockar, en för varje dag i veckan. Igår var det som sagt torsdag.

Ledig fredag och jag har äntligen tagit min första traktorlektion. Jag var inte lite stolt när jag tuffade runt på gården. Nästa lektion blir väl att backa med maskinen också. 

1 oktober är traditionsenlig premiär för rådjursjakt med hund. Vi släppte vovsingen för första gången och hon sprang runt i en timme och nosade men fick aldrig upp några spår. Vi provar igen på söndag med fler jägare och inbjuden hund.


Torsdagsfötter


Traktorförare

RSS 2.0