På Öland

090711

Det är vid pass 35 år sedan jag besökte Öland så det var verkligen på tiden igen. Maken har varit där betydligt oftare. Vi höll oss på den södra halvan och besökte först Eketorps borg. För en äkta historiefreak som jag var det en härlig upplevelse. Där var inte mycket folk och vi kunde i lugn och ro se oss omkring och ta del av det lilla museet och prova på en del aktiviteter. Pilbågsskytte var inte riktigt min grej men träffade i alla fall tavlan. Det gick desto bättre att baka järnåldersbröd som blev riktigt gott, kryddat med kummin och lite honung på.


Här bakas järnåldersbröd.


Vid Ottenby besökte vi ett intressant och välordnat naturrum som helt och hållet var tillägnat fåglar. Mycket att se och lära sig. Däremot avstod vi de 197 stegen till toppen av Långe Jan. Vi var helt nöjda med att beundra fyren från backen. Det är inte säkert att vi orkat heller efter att ha tagit del av en rejäl portion av Lufsa och stekt fläsk. Lufsa är en av Ölands specialiteter och en slag potatispannkaka i ugn. Riktigt gott och väldigt mättande. Att äta regionalt lönar sig alltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0