Hallonlikör

090820

Vi har kommit ungefär halvvägs med vår hallonlikör. Verkligen smaskig och väl värd att göra, den sköter sig i stort sett själv i 6 veckor.

500 g hallon, vildhallon blir godast.
5½ dl strösocker
1 dl vatten
75 cl sprit, vi använder Brännvin special med 34%

Lägg bären i en stor burk med lock. Koka ihop socker och vatten och låt lagen kallna. Blanda lagen med spriten och slå den över bären. Sätt på locket och låt stå i rumstemperatur i 6 veckor. Vänd buken upp och ner en då och då. Sila likören i finmaskig sil, pressa försiktigt ur bären med en slev. Slå tillbaka likören i burken och låt den stå ytterligare 2 dagar. Häll försiktigt upp likören på en snygg flaska. Var försiktig så att bottensatsen inte kommer med. Förvara likören mörkt och svalt. Bären som blir över smakar gott med vaniljglass eller som tårtfyllning.



Hallonlikör på G

Kommentarer
Postat av: annmari

Det vattnas i munnen på mig

2009-08-21 @ 21:51:55
URL: http://annmari.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0