Blandade äventyr

100924

Vi har luftat vovsingen i skogen, lös för att hon ska få öva lite på hur det är att spåra rådjur. Det ger också tillfälle för husse att prova den nya hundpejlen som är kopplad till ett GPS-system. Idag spårade hon visserligen men inte rådjur. Hon sprang direkt till sina hundkompisar i trakten. Först till en söt liten tax som inte var så pigg på att få konkurrens i sin trädgård. Nästa anhalt gick bättre, hanhunden Alfred blev överförtjust över besöket och det var svårt att få henne därifrån. En tröst är att pejlen fungerar bra.
I lördags var vi på en dagstur till Lund. Där bor en av makens fastrar som bjöd på god lunch. Svärisarna var också med såklart. På ditvägen stannade vi i Qvesarums bygggnadsvårdsbutik på hemvägen fick jag mitt lystmöte med ett besök på Svenstorps slott. Det är ett vackert renässansslott och ett av Sveriges sista fideikommisser.
Under veckan har vägen förbi vårt hus fått ny beläggning. Just nu är risken för stenskott stor. Lager av sten och asfalt har varvats och nu ska det packas.
Två nätter i rad har vi haft besök av vildsvin i trädgården. Det har väl egentligen bara varit en tidsfråga innan de skulle komma och böka i hos oss. Vi har sett spår efter dem bara någon km bort. Gräsmattan är ganska illa åtgången i en hörna men tack och lov har de inte gett sig på mina rabatter eller de grönsaker som ännu står kvar ute.


En lycklig frisläppt vovve


Svenstorp slott


Ny vägbeläggning


Vildsvinens framfart

Kommentarer
Postat av: Livsresande

En fri vovve, ett härligt slott och en ny väg! Vilken tid! Hösten ÄR underbar med sin goa luft, skördetider och nya tag mitt i lugnet där det är så gott att brygga en kopp te och krypa upp i soffan med en mysig film.... Roligt att även du gillar hösten! Nu dags för te här, har varit på bloggar-runda och spanat runt och alla är så flitiga - verkligen skoj att läsa!

2010-09-26 @ 21:30:49
URL: http://livsresande.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0